Al carrer grau

Carrer Grau - Catalunya en petit

Al carrer Grau, l’Isidre Castells, un jubilat volia arreglar els 2 patis que tenia. Com amant de Gaudí va treballar el trencadís amb peces que recollia de la deixalleria de can dragó. Després va voler reproduir tota Catalunya amb ciment i ferro i va crear Catalunya en petit, fins i tot va enterrar el seu gos i li va fer un mausoleu.

Carrer Grau - Catalunya en petit

Corria l’any 1985  i l’Isidre Castells s’havia jubilat  acompanyat amb el seu gos “Negre” sortia cada dia cap als Tallers del Nord, un descampat on  s’hi abocava il·legalment la brossa i la runa de les obres.  Allà recollien ceràmiques, filferros i tot mena de material per crear la seva Catalunya en Petit.

Un petit museu on queden reproduïts: la Moreneta, la Sagrada Família, escuts, la Casa de les Punxes, les Olimpíades, tot molt naïf.

Carrer Grau - Catalunya en petit

Avui xerrant amb el Joan el seu fill, ens comentava que l’ajuntament ha declarat que els patis han quedat catalogats i des de 2005 any que va morir l’Isidre s’encarrega de mantenir-ho net malgrat el pas del temps i algun vàndal que ha destruït l’obra.

 

Carrer Grau - Catalunya en petit

Carrer Grau - Catalunya en petit

0 comentaris

Deixa un comentari

Vols comentar?
Digues la teva!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *